Симулакрум

2024
Участват: , , , , ,
Екип на спектакъла:

Режисьор: Боян Крачолов
Инсталация: Антония Соколова
Фотограф: Димитър Крумов
Композитор: Йосиф Герджиков
Звуково оформление: Явор Милчев
Дизайн: Божидар Йорданов

 

„СИМУЛАКРУМ“
Театрално-фотографски пърформанс с авторски текстове
по идея на Димитър Крумов и сдружение „Конклав“

Едни хора, изправени до собствените си портрети, ще се опитат да ви убедят в съществуването си. Ще се опитат да очертаят територия – както словесна, така и физическа – която им е присъща, независимо дали тази територия е фактологически обоснована. Защото може и да ви лъжат. А може и да ви казват истината. В крайна сметка има ли значение? Не е ли това, което наричаме „реалност“, просто един разказ, който си повтаряме до припадък – и в чиято истинност сме убедени – за да избегнем засрещането със самите нас? Е ли виртуалната същност, която всеки от нас създава – и познава до болка – истинска част от нас, съдържа ли тя проява на аз-а, или е единствено публично обусловена? Заповядайте на нашия симулакрум. Защото, може би, е и ваш.

Събитието е част от съпътстващата програма на изложбата „Заедно за кратко. Милениали в България. 2010-2016“ на Денислав Стойчев – https://fb.me/e/51KVZIR3T

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и със специалното съдействие на галерия „Синтезис“ и Фотосинтезис.

ГАЛЕРИЯ

ПРЕДСТОЯЩО

В момента няма предстоящи събития​
ОЩЕ СПЕКТАКЛИ